nieuws

*De komende dagen wordt mooi weer voorspeld. Mogen wij vragen om een genaamtekende zonnehoed of zonnepet mee te brengen voor uw kindje. Wanneer jullie zelf ’s ochtends jullie kindje al insmeren met zonneproduct, dan rest er meer tijd over voor onze kindbegeleiders om met  jullie kinderen (buiten) te spelen.
Hiernaast vinden jullie ook nog een brief en folder met raadgevingen van Kind en Gezin omtrent ‘warmte-dagen’: Folder Hitte en ozon_baby’s, peuters en kleuters_update mei 2016_LRES of  Info warmte dagen 2017

 

*Kinderen hebben voldoende slaap nodig voor hun ontwikkeling. Om wiegendood en ongevallen te voorkomen, is het belangrijk om aandacht te besteden aan een gezonde en veilige slaapomgeving. Via dit korte spelletje kan je checken of je alles naar wens doet veilig slapen spel.

*Onze jaarlijkse wafelverkoop was een succes, we kochten met de opbrengst ervan een houten speelhuisje voor in onze tuin. Ook nogmaals superbedankt aan de mensen die meehielpen om het huisje te plaatsen. (Shirley en Sofie hielpen ook maar moesten vroeger vertrekken en staan zo niet op de foto).

DSCN6734

* Campagne ‘Binnen roken is nooit oké’, wij staan hiervoor volledig achter. Meeroken is ongezond. Graag jullie aandacht hiervoor. Ook niet roken op onze parking en sigarettenpeuken er gooien, want dit is ook gevaarlijk voor onze kindjes. Meer info en een quiz rond deze campagne kan je zien door op deze link hiernaast te drukken  actieweek-gezond-binnen-2016-2.

*De extra verlofwensen kunnen tot 15 januari doorgegeven worden, en dan voor het najaar tot 15 september, deze dagen worden niet afgetrokken van de respijtdagen.

*Graag willen we de mensen bedanken die de buitenkeukentjes hebben gemaakt of een bijdrage hebben geleverd in de realisatie ervan ( bv voor de paletten hebben gezorgd, de potten enz…)  Ze zijn echt supermooi!!

*Lezen is heel belangrijk voor de taalontwikkeling van jullie kindje, van jongsaf aan hiermee beginnen is heel belangrijk  druk op taaltips om meer info hierover te lezen.

* Goed nieuws, de Kiwanis Junior hebben ons gesteund bij de aankoop van een tweede taxibus, we zijn hen hier enorm dankbaar voor!!!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

*Wist je dat je veel interessante speelactiviteiten en speeltips voor baby’s, peuters en jonge kleuters kan vinden op http://www.speelbank.be?

* Vrijdag 19 februari kregen we de voedselinspectie op bezoek, ze controleerden alles en we slaagden met glans waar we heel trots op zijn!!

* We gaan voor een gezond en actief kinderdagverblijf! Uit 178 inschrijvingen werd ons kinderdagverblijf geselecteerd om deel te nemen aan het project Gezonde voeding en beweging in kinderdagverblijven. Op regelmatige tijdstippen zal er met samengekomen worden met deskundigen en andere kinderdagverblijven om stil te staan bij onze menu’s en onze manier van werken, om zo ons nog te kunnen verbeteren waar nodig.

* Graag vragen we ook even aandacht voor onze nieuwe parking. We zijn fier op deze realisatie en stellen alles in het werk om dit netjes te houden. Vandaar vragen we jullie medewerking om niet te roken op de parking en geen vuilnis achter te laten zoals papiertjes, blikken, enz…. Op die manier vermijden we dat onze kinderen  oa sigarettenpeuken in de mond nemen.

*Kind en Gezin lanceert op 25/3 oa een TV spot met als thema “bewegende baby’s hebben een stapje voor”.

De bedoeling is om (aanstaande) ouders bewust te maken van voldoende beweging en het beperken van te lang zitten. Vanaf 25/3 zal je tips om dit in het dagelijkse leven in te passen kunnen lezen op www.kindengezin.be. In ons kinderdagverblijf vinden wij bewegen ook heel belangrijk!

Klik op Speel_met_je_kindje_zijn_voeten_2014 om meer info hierover te vinden.

* Advies Kind en Gezin: Ook tijdens de zomer hebben kleine kinderen nood aan extra vitamine D!!
Vitamine D helpt calcium in onze beenderen en tanden opnemen en maakt het skelet stevig. Vitamine D kan onder invloed van de zon door ons lichaam zelf worden geproduceerd, maar uit recent onderzoek blijkt dit ook tijdens de zomer om onvoldoende gaan.
Daarom wordt bij alle kinderen aanbevolen om dagelijks 400IU ( internationale eenheden) vitamine D toe te dienen. Dit vanaf de geboorte tot en met de leeftijd van 6 jaar, het ganse jaar door, onafhankelijk van het soort melkvoeding en de vitamine D suppletie van de moeder ( tijdens en na de zwangerschap).
* Wie kan kinderlaarsjes en knikkers missen?     We zijn op zoek naar oude kinderlaarsjes zodat alle peuters mee kunnen naar buiten ook bij nat weer. De knikkers zouden we gebruiken om voelkussentjes te maken.
* Vrijwilligers gezocht:
Mocht je nog iemand kennen die wil komen helpen om bv eten te geven of te helpen in de keuken dit van bv 13u tot 17u of van 11u tot 13u ( uren kunnen op maat aangepast worden), aarzel dan niet om Sofie of Annick te contacteren.
Advertenties